2-krat

by

Včeraj so tekmovalci dobili disciplino nekaj malega preko 500km, glede nato, da nas je dan poprej prešla hladna fronta optimizma ni manjkalo. Vreme se je začelo razvijati pred 11 uro, tako da je bil preko radijske zveze in sms sporočila potrjen začtek aero vlekov ob 11:30 uri.  Imamo tudi nekaj problemov z radijsko postajo, tako da od sedaj naprej tekmovalca sporočata start po srbski frekvenci. Dolgo disciplino je pomočnik izkoristil za dolg odmor v obliki popoldanskega dremeža. Najbolj napeto pa je bilo čakanje na tekmovalca glede nato, da smo ostali brez postaje. Tako, da sem po petih urah in nekaj minutah odšel do prikolice in jo počasi začel pripravljati za pot na teren a sta me brata kaj kmalu po pripravi prikolice razveselila s pristankom na letališču. Po pristanku smo letalo namestili na parkirno mesto ga oblekli v prevleke za večerno spanje in še prej očistili ostanke mrčesa. Zvečer nas je čakal mednarodni večer na katerem smo uživali v gastronomiji različnih držav.

litva

Glede na včerajšnje dogajanje in današnje motnje v obliki tople fronte so bili načrtovalci nalog prizanesljivi do tekmovalec in nenazadnje tudi do pomočnikov. Dnevna naloga je bila omejana z najmanj dve urami in pol letenja. Na začetku starta aerovlekov je situacija izlgedala dokaj klaverno saj je nad zono odpenjanja in širšo okolico počasi prihajala Alto Cumulusna oblačnost. Dokaj močno sonce je uspelo “stopiti” to oblačnost in kaj kmalu so se pojavili lepi Cumulusi, ki so tekmovalce povzdvignili na 1800m, kar jim je omogočilo hitro popotovanje po nalogi in pristanek na domačem letališču. Ob 20:00 se nam obeta še ena zabavna prireditev v obliki koncerta.

nebo

One Response to “2-krat”

  1. Denis Says:

    “…so bili načrtovalci nalog prizanesljivi … tudi do pomočnikov”
    Hm, temu bi se lahko reklo tudi lenoba :))
    Hja pa ne bos podrl rekorda – vsak dan na njivi :))

    Sicer pa navijamo za pogum in uspesne lete. Sicer pa ko sem zadnji tracking gledau, sem bil bolj pesimist, potem pa sta me nasa fanta prijetno presenetila, ko sem videl rezultat. Kljub slabemu vremenu sta prisla zeloo dalec. Njiva ni faktor, vazno da je letalo celo in da so nove iskusnje.

    Pozdrav tudi Aci, Jagici in ostali ekipi. Jagico pa spomni kako se leti (duga ruka – skrati bar malo, da ne ispadnes budalo).

Komentiraj